10.08.2014 19:28

Tropické šesté vydání

Mazec, mazec, mazec. Téměř 250 běžců, o 70 více než loni, zase více bab, ale taky více stupňů. Poprvé jsme měřili chipy a myslím, že každý musel být spokojen - registrace rychlejší, výsledky snad také. Takže kluci z Irontime díky!
Na startu nespatřen pan Miler, takže kdo byl největší favorit? Po spatření Miloše Kratochvíla bylo asi jasno, tíha pěkného výsledku ležela i na Zajdovi. A nezklamal!

Dobře, start bez avizované startovací pistole pronesl pan Mrvík, tokijský olympionik. na vláček se nečekalo. Tedy ano, ale bohužel už přímo na trati. ČD a CDKH nějak tento rok ne úplně ideálně komunikovaly, ale zdržení asi max 5 sekund. Eliťáci si chvilku odpočinuli, a pak to zase rozbalili.

Mezi muži potvrdil roli Miloš, traťák Libora Bucifala vydržel o minutu. Za ním novic našeho závodu Vlasta Flegl za 42:55 a na trojce nestárnoucí Pepa Vodička, historicky první vítěz z Dáči z roku 2009, který u nás chyběl jen jednou. A pak už fantom kutnohorských tratí Jirka Zajíc, takže posunutí osobáku, poprvé v TOP 5 a také poprvé coby nejrychlejší Kutnohorák. Bravo! Podobné bravo i pátému Kubovi, který doběhl jen 11 s za Zajdou, ale prý to nešlo rychleji. Kecá.

Mezi holkami jasná záležitost. Daniela Havránková, loni třetí, nenechala nikoho na pochybách, komu to v ženském startovním poli nejrychleji běhá. Na ženský traťák Marty Fenclové z loňska začínající 44:XX to ale nebylo. Příště. Druhá skončila Lucka Johaníková z Brna a spolu s manželem Kubou brali nejrychlejší manželský pár. Třetí borkyně z Beskyd Adela Esentierová z Ostravy za 55:33.

Někomu vedro svědčilo, někomu ne. Kůro, díky za kropení na panelce. Pro další vedra ale ještě nějak vytuníme.

Počet nejvěrnějších se redukuje, ale stále je o co hrát: Michal P., Máca, Kvízák, brácha, Bohouš a Bígo, děkujeme za věrnost.

CDKH děkuje všem partnerům, staff, ale hlavně vám, běžcům! Bez vás by to nešlo.

—————

Zpět