18.06.2012 09:26

3.ročník TRiatláku za námi

O uplynulém víkendu, který přinesl až tropické počasí, se konal třetí ročník Welas eXterra Triatláku. K radosti pořádajícího Clubu deportivo Kutná Hora se dostavila necelá čtyřicítka závodníků, z toho devět žen. Na startu se postavilo několik zvučných jmen ze sportovních akcí na Kutnohorsku, nechyběl loňský vítěz Petr Gondek, loni třetí Martin Ráček, vítězka prvního ročníku Triatláku v roce 2010 Martina Hájková nebo třeba vítězka běžecké Dačického 12 v roce 2011 Renata Hoppová z Kolína. „Jsem hlavně běžec, ale ráda se projedu i na kole a občas si jdu zaplavat. Takže uvidím, jak mi to dneska půjde,“ říkala před startem sympaticka mamka dvou dětí.
Jako první vylezl z vody po absolvovaných 350 metrech mladý Jakub Vrbenský, který má plavání jako sport číslo jedna. Skvělý cyklista Gondek zlepšil oproti loňsku plavání a mezi posledními určitě nevylézal. Renata Hoppová zvládla plavání mezi desítkou nejlepších. Místy promáčená cyklistická trať směrem na Malešov, Sion, Roztěž a přes Malešov opět k Velkému rybníku logicky hodně zamíchala pořadím a vlastně předdefinovala pozdější vítěze. Petr Gondek ovládl cyklistickou trať, těsně následován Jany Radou a Blažkem. Výborný výkon na pětikilometrové trati v podání Jana Rady byl korunován prvním místem, kdy o minutu posunul traťový rekord mezi muži časem 1:14:00. Loňský vítěz Gondek bral v sobotu u Velasu stříbro v čase 1:15:17 a po loňské odmlce se na stupně vítězů vrátil Jan Blažek, jeho čas v cíli 1:15:43.
Club deportivo měl radost i z vysokého počtu žen na trati, loňských deset nahradilo letošních devět. Způsobem start-cíl ovládla ženskou kategorii právě favorizovaná Renata Hoppová. Na kole se ale velmi dařilo vítězce Triatláku z roku 2010 Martině Hájkové, která byla po cyklistické části dokonce chvíli první. Hoppová ale nezůstala své pověsti běžce nic dlužná a v čase 1:27:40 vytvořila nový traťový rekord kategorie žen. Martina Hájková doběhla druhá časem 1:32:27. Třetí finišovala výborná plavkyně Pavla Vinzensová z Českých Budějovic v čase 1:47:15.

—————

Zpět